2010. január 1.

2012

Nagy csapda ez a film. Az alapötlet baromság, a történet még inkább, de elmész a moziba megnézni, mert a látvány csak nagy vásznon érvényesül. Még mindig nem tudom, megérte-e. :)
Na jó, végül is túl lehetett élni. És a látvány tényleg nem volt semmi. Rémisztő a gondolat, hogy a föld maga sem biztos alattad, és nem tudsz elszaladni a veszély elől, mert nincs biztonságos hely. Ahogy összeomlottak a városok meg átcsapott a víz a Himalája felett, meg megnyíltak a föld mélységei, az tényleg új fejezetet nyitott az apokaliptikus víziók cinematográfiai nagykönyvében. Csak a többi ne lett volna…
Kérdéseim. Vigyázat, spoilerek.
1. A kiccsalád mindig megússza. Mi meg elhisszük, mi?
2. John Cusack. Miért?
3. Anyu új pasija, aki nem is rossz arc, a vége előtt nem sokkal udvariasan eltűnik a színről (egy általában rosszfiúknak fenntartott, elég szörnyű halálnemmel). Nincs is kérdésem, csak annyit fűznék hozzá: ehhh.
4. A vége úgy általában. A napfelkelte az óceán fölött, meg az egész hurráoptimizmus. Épp most pusztult ki a Föld teljes lakossága és élővilága párezer ember meg néhány zsiráf kivételével, asszameg. Minek örültök?
(5. Ez már csak szőrszálhasogatás. A hajókat mi hajtja? Mintha nagy dízelfüstfelhőket pöfékeltek volna, vagy rosszul emlékszem? Hány gallonos a tartály? Hol tankolnak, ha kiürül?)
Woody Harrelson egész jó volt amúgy. Meg az égszakadás-földindulás. A többi… Ehhh.
Látvány: 8/10, többi: 3/10.

1 megjegyzés:

HAri írta...

gyönyörű képek, szuper technika, de filmek... áh. viszont ha paródiának szánták, akkor vetekszik a világok harcával azzal a különbséggel, hogy ott a technika is minősítketetlenül rossz volt;)