2010. március 18.

a reklám helye

a jobb oldali sávban van, az aktuális olvasmányaim alatt. Ez a Molyon futó könyves akcióknak, illetve a Moly könyvesboltjának a hirdetése, ahol 15%-os (vagy néha még nagyobb) kedvezménnyel lehet beszerezni az olvasnivalót. A molyos akciók pedig mindig változnak: pillanatnyilag szakácskönyvet és hajónaplót lehet rendelni kedvezményesen, illetve - ami miatt egyáltalán írom ezt a bejegyzést - egy remek magyar science-fiction könyvsorozatot, amelynek májusban jelenik meg a negyedik, befejező része. A Raana Raas szerzői név Görgey Etelkát rejti, aki nagyon sokoldalú személy: író, műfordító, teológus, hebraista, és főállásban a pálfai református gyülekezet lelkésze. Nem mellesleg pedig aktív Moly-tag, és nagyon szimpatikus virtuális perszónával rendelkezik, gyanítom, hogy élőben is jó fej lehet. :) (Itt egy jó kis interjú, ami vele készült.)
A Csodaidők nem hard sci-fi, vagyis bátran merem azoknak is ajánlani, akiket az űrhajók hidegen hagynak: ugyan a jövőben, egy messzi-messzi galaxisban játszódik, de a személyes, családi és társadalmi drámák tablója, amelyet a szerző megfest, nagyon is ismerős lehet. A három megjelent kötetből eddig kettőt olvastam el, a harmadikat még tartogatom, mert az utolsó rész csak május 29-én lát napvilágot, azt már inkább kivárom, és egyben falom be a kettőt. :) De a már abszolvált két kötet alapján azt tudom mondani: ez a regényfolyam van olyan jó, hogy ha angolul íródott volna, már rég a fordítását kapkodná a könyvesboltok polcairól a jónép. Így viszont kis példányszámban jelenik meg, és kevesen forgalmazzák, úgyhogy itt az alkalom, hogy megismerjetek egy remek magyar szerzőt, és elősegítsétek a 4. kötet megjelenését: az első három kötetet most óriási kedvezménnyel lehet megrendelni a Molyon keresztül, ráadásul így a bevétel tényleg a szerző zsebében landol, és nem nyúlják le a felét a könyváruházak, ahol egyébként sem egyszerű hozzájutni a sorozathoz (bár a szerző weboldaláról kiderül, ez hamarosan változni fog).
Raana Raast mindenkinek a kezibe bele!

2 megjegyzés:

Anta írta...

:DDD
de örülök ennek a postnak!
Mivel én élek-halok a fanfictionökért, én onnan ismerem enahmat, azaz a Csodaidők íróját.
Kb. 5-6 éve tart a szenvedélyem a "továbbírások" iránt, és enahma történeteit is faltam anno.
Mondhatom, hogy a fanfic társadalom büszke rá:)
Rengeteg fantasztikus tehetségű és fantáziájú íróval találkoztam ezeken a rajongói oldalakon, és nagyon remek érzés, hogy van olyan, akit elismernek!

A Csodaidőket még nem olvastam, pedig mindig tervezem, hogy megveszem...

Juci írta...

Anta, nagyon jó a sorozat, ruházz be rá szerintem. :)