2010. március 24.

Sherlock Holmes

Halleluja! Végre egy Sherlock Holmes tweed, pipa és pedantéria nélkül! (És a látens homoszexualitást is hiába keresnénk.) Guy Ritchie Holmes-a igénytelen, retkes, lumpen, megbízhatatlan, és nemcsak a szürkeállományát tudja használni, hanem az ökleit is. Ja, és szerintem szexi, de Robert Downey Jr. nem is igen tud más lenni. Watson figuráját is kiszabadították a hagyományos sablonból: nem a Holmes-filmekből ismert lassú észjárású, de jósvádájú vidéki úriember, aki minden nőnek udvarol (bár Jude Law svádájával semmi gond nincs): itt ő képviseli a megbízható, józanságra törekvő, de valójában a kalandnak ellenállni képtelen segítőtársat, aki rendszerint kihúzza Holmest a csávából. A sztori voltaképpen tök mellékes, nem is mondok róla semmit (bár nem rossz), itt a karakterek és a párbeszédek viszik el a filmet szerintem. Megvannak a Guy Ritchie-re jellemző lelassított vagy éppen felpörgetett jelenetek, a Sherlock villámgyors gondolkodását tükröző flashbackek, és ezek is teljesen jók itt. Sok a jó duma, sok az izgi akció, nagyon jó kis szórakoztató film, nézzétek meg. :) Megkockáztatok egy 8,5-öt, nem állítom, hogy filmtörténeti mérföldkő, de én nagyon élveztem.

3 megjegyzés:

Tamcsi írta...

De jó, tökre egyetértek! Annyira vártam, hogy írj erről a filmről, kíváncsi voltam mit gondolsz róla... :)

/Amúgy lelkes olvasója vagyok a másik blogodnak, csak eddig amolyan zugolvasó voltam... :) Elképzelni sem tudom, hogyan van időd olvasni, meg filmeket nézni egy egy hónapos meg egy két éves mellett, én örültem, ha vízszintesben tudhattam magam, mikor az enyém volt egy hónapos. Szóval őszintén csodállak!! :)/

Juci írta...

Tamcsi, elárulom a titkot: rengeteg nagymamai segítség, részemről gyakorlatilag zéró házimunka végzése (persze ez nem lesz mindig így, már csak kb. 10 napig van segítségem), este viszonylag gyorsan elalvó gyerekek, éjjel csak egyszeri ébredés. :) Persze ha több eszem lenne, én is inkább aludnék délután, de ilyenkor olvasok, blogolok stb.
Ja, és rájöttem, hogy hülyeséget írtam, mert pipája igenis volt Holmesnak, csak nem az a flancos hosszú szárú fajta :)

Tamcsi írta...

:)
Hát, jó nagy szerencséd van a gyerekeiddel! :) Mondjuk én sem panaszkodhatok a kisfiamra,mert jó alvó, asszem inkább az alvásigényem nagy! :) ÉS lehet hogy a kultúraigényem meg alacsony? :))